Wanneer u een wagen wenst aan te kopen met een krediet, dan hoeft het geen betoog dat u op zoek bent naar een goedkope autolening. We moeten meteen melden dat goedkoop krediet niet bestaat. Lenen is namelijk duur. Er zijn vele financiële maatschappijen en deze hanteren allen andere tarieven en allen wensen ze winst te maken, véél winst. De kunst bestaat er dan in om de goedkoopste aanbieder te vinden. In dit geval zullen we u proberen te helpen bij de zoektocht naar de beste autolening. Het is namelijk zo dat in België de aanbieders verplicht zijn om het jaarlijks kostenpercentage te vermelden bij reclameboodschappen en dergelijke. In de meeste gevallen kan men dit percentage ook vinden bij de autolening simulator op de site van de aanbieders. Dit percentage bevat alle kosten verbonden aan het autokrediet. Dus niet alleen de rente, maar ook de kosten voor het afhandelen van het dossier en dergelijke. De tarieven van een autolening kan men dus meten aan de hand van dit percentage.

Tarieven autolening vergelijken

Voor de consument is het vrij gemakkelijk. Deze moet namelijk enkel en alleen kijken naar deze factor bij het zoeken naar de beste aanbieder. Voer meerdere simulaties door, vraag meerdere tarieven van de autoleningen op aan de hand van de autolening simulatie bij verschillende aanbieder en kijk waar ze het laagste percentage hanteren. Natuurlijk is het wel belangrijk om telkens hetzelfde bedrag, looptijd en doel van de lening (nieuwe wagen, tweedehands) te selecteren. Op die manier kan men spreken van een correcte vergelijking.

Soms is het niet mogelijk om online een simulatie door te voeren. Een kantoor bezoeken van de desbetreffende aanbieder is dan een goed idee. Een bankmedewerker zal dan samen met u de nodige berekeningen doorvoeren. Het is simpel: des te meer tarieven van de autolening u opvraag bij verschillende aanbieders, des te groter de kans is dat u in staat bent om het voordeligste tarief te vinden. Hetzelfde principe geldt overigens bij de autoverzekering. Autoverzekeringen vergelijken om zo de goedkoopste verzekering te vinden is de boodschap.