We vallen meteen met de deur in huis: via internet kan je de beste en goedkoopste autolening vinden. Financiële kantoren rekenen altijd kosten aan, maar veel banken geven tegenwoordig de mogelijkheid om rechtstreeks een goedkoop autokrediet af te sluiten. Bij een autokrediet worden de kosten uitgedrukt in het jaarlijks kostenpercentage. Wanneer u op zoek bent naar een passend krediet om uw nieuwe wagen te financieren, dan hoeft u enkel en alleen kijken naar dit jaarlijks kostenpercentage.

In België zijn er namelijk vele aanbieders en deze hanteren allen verschillende tarieven. Het is niet noodzakelijk om een tiental kantoren van verschillende financiële instellingen te bezoeken. Tegenwoordig kunt u gemakkelijk alles online berekenen. Bijna alle aanbieders bieden op hun site een simulator aan. Daar hoeft u een paar gegevens in te vullen: zijnde de looptijd, het gewenste bedrag en het doel van de lening (nieuwe wagen of tweedehands). Meteen zal de simulator de maandelijkse aflossing berekenen.

Het is een verstandige zet om meerdere aanbieders te vergelijken. Voer simulaties door en bereken telkens het kostenpercentage en nadien kunt u dan de tarieven vergelijken van de aanbieders. Op die manier bent u dus in staat om een goedkope autolening te vinden. Het kan ook een goed idee zijn om eerst nog wat langer te sparen (en dus niet te lenen voor de wagen), of om een wagen aan te kopen in een lagere prijsklasse. Op deze manier hoeft u geen krediet af te sluiten.