Heel veel kredietaanbieders bieden vaak de mogelijkheid om geld te lenen voor de aanschaf van de auto die u heel graag wilt aanschaffen. Zij bieden voor verschillende type wagens ook een goedkope autolening aan. Maar geld lenen kost natuurlijk geld. Wanneer u het een en ander onderhands kunt regelen (met vrienden of familie), dan kan het wel aan de voordelige kant zijn. In de meeste gevallen zullen consumenten kredietmaatschappijen contacteren en bijgevolg moet er gezocht worden naar de goedkoopte autolening. De banken en financiële instellingen hanteren namelijk allen andere tarieven. Bij maatschappij A is het voordelig om een autokrediet op lange termijn af te sluiten, maar de kredieten voor op korte termijn zijn dan weer best duur. Bij bank B is het dan weer anders. Met andere woorden: het tarief van uw lening hangt af van bepaalde zaken: looptijd, bedrag en doel van de lening (nieuwe wagen, tweedehands, groene wagen). U moet dus zelf een beetje zoeken naar de goedkoopste autolening van België, daar er geen algemene regel bestaat.

Online vergelijken

Het is verstandig om vele aanbieders te contacteren. Online is het vaak mogelijk om een autolening simulatie door te voeren. U hoeft dan geen kantoor bezoeken om te berekenen hoeveel uw autokrediet zou gaan kosten bij desbetreffende aanbieder. Dit kan gemakkelijk online. Gewoon de simulator gebruiken en aangeven hoeveel u wenst te lenen, welke looptijd en voor wat voor soort wagen. De looptijden zijn geregeld bij wet en dus daar is niet veel keuze. Bijna alle aanbieders hebben dergelijke tool op hun website. Telkens kunt u berekenen hoeveel het jaarlijks kostenpercentage bedraagt bij de aanbieder. Nadien is het gewoon een kwestie van vergelijken. Welke aanbieder kan u het laagste kostenpercentage voorschotelen? Het spreekt voor zich dat deze maatschappij u de goedkoopste autolening kan geven. Het is dan een goed idee om eens een kantoor van deze aanbieder te bezoeken. Een bankmedewerker helpt u vast en zeker.

Vergelijkingen

Ook bestaan er vele sites die reeds een vergelijking voor u doorvoeren. Let op met deze informatie. Niet alles is even correct en de tarieven van autoleningen veranderen wel nog eens. Er zijn meerdere factoren die de prijs kunnen beïnvloeden (bedrag, looptijd en dergelijke). Bij de zoektocht naar de goedkoopste autofinanciering is het beter om zelf even rond te kijken. Het neemt niet echt veel tijd in beslag, maar het kan u wel een hoop geld besparen.  Dus neem de moeite en vergelijk en gebruik de simulator. Bijvoorbeeld de simulator van Cetelem.