Wanneer u aan het kijken bent voor een financiering voor uw wagen, dan hoeft het geen betoog dat het zo voordelig mogelijk moet zijn. U zoekt dus met andere woorden de goedkoopste autolening van België. Dat is normaal. Hier zullen we u uitleggen hoe u dit het best doet.

Er bestaat geen algemene regel. De ene aanbieder zal het best zijn voor grotere bedragen op langere termijn en de andere kredietmaatschappij is dan weer voordelig voor personen die op korte termijn een kleiner bedrag wensen te lenen. Alles hangt af van het bedrag dat u wenst te lenen, de termijn van aflossing en ook het doel van het autokrediet. Zo kunt u lenen voor een nieuwe wagen, een tweedehands. Tegenwoordig is het ook mogelijk om voordeliger te lenen voor een milieuvriendelijke wagen.

De goedkoopste lening van België vindt u door uw autolening te vergelijken. Contacteer meerdere aanbieders online en voer daar een autofinanciering simulatie door. Online is het dan mogelijk om het jaarlijks kostenpercentage te berekenen. Doe dit bij vele aanbieders, bezoek ook een paar kantoren van financiële instellingen (indien er online geen simulatie mogelijk is) en kijk waar ze u het voordeligste tarief kunnen voorschotelen.

Het is natuurlijk altijd beter om niet te lenen. Wat langer sparen of kijken voor een wagen in een andere prijsklasse zal u de hoge kostprijs van een krediet besparen. Indien lenen toch echt moet, probeer een zo goedkoop mogelijke aanbieder te vinden dankzij het door ons gegeven advies.