Een autolening is wellicht één van de meest gevraagde leningen van het moment. Steeds meer mensen hebben een wagen nodig om een hectisch leven de baas te kunnen. Omdat we naast mobiliteit ook belang hechten aan zuinigheid, veiligheid en comfort wordt steeds vaker gezocht naar een wagen die al deze zaken omvat en dus wat duurder is. Een autolening biedt de kans om de aankoop nu al te verwezenlijken en pas op een later tijdstip te betalen in kleine en haalbare schijven. goedkoop-lenen-auto

Goedkoop lenen?

Elke lening kent een kost en dat geldt ook voor de autolening. Deze kost is echter niet overal identiek. Waar het ene leenkantoor een hoog percentage vraagt, kan dit bij het andere kantoor beduidend lager liggen. Ook de verkoper die wagens op afbetaling laat kopen doet dit vaak aan gunstige prijzen en je vaste bank is misschien ook bereid tot een extra inspanning. Om te weten waar je dus het voordeligste kan lenen, moet je wat voorbereidend werk verrichten.

Vergelijken, vergelijken, vergelijken…

De enige manier om een goedkope lening te vinden is de verschillende aanbieders te vergelijken. Dit doe je op diverse manieren. Waar het de autodealers betreft, kan je best langsgaan in de winkel en ter plaatse een offerte vragen. Banken en leenkantoren kan je veelal online vergelijken en je eigen bank breng je een bezoekje om te peilen naar voordelen als vaste klant. Hoe meer offertes je in handen krijgt, hoe meer kans je hebt om de interessantste lening te vinden. Om correct te vergelijken moet je er wel voor zorgen dat je voorwaarden, bedragen en termijnen bij elke aanbieder identiek zijn. De kosten zijn hierop gebaseerd en wanneer je dus steeds een andere som of termijn aanvraagt, is het logisch dat ook de kost zal variëren. Eens de goedkoopste gevonden is, rest enkel nog de aanvraag in te dienen. Probeer het maar.