Een autolening afsluiten kan omwille van meerdere redenen. De financiële middelen zijn er niet bij moment van aankoop of de persoon in kwestie wenst de kosten te spreiden (maandelijkse afbetaling) in plaats van in één keer het spaarboekje leeg te halen. Dankzij de Centea autolening is het dan mogelijk om uw wagen aan te kopen.

De Centea autolening kan uw problemen oplossen. Op de site van deze aanbieder is het jammer genoeg niet mogelijk om een autofinanciering simulatie door te voeren. U zult per mail of per telefoon contact moeten opzoeken. Een afspraak maken met een Centea agent is ook mogelijk. Deze kan dan meteen berekenen hoeveel de autolening u gaat kosten.

Aan de hand van deze berekeningen is het dan mogelijk om een vergelijking met andere aanbieders door te voeren. Dus niet meteen een autolening aanvragen zonder eerst even te hebben onderzocht waar ze de beste tarieven hanteren. Simulaties doorvoeren, contact opnemen met bankinstellingen en online informatie doornemen is voldoende. Zo weet u meteen of het aanvragen van een Centea autofinanciering een verstandig idee is.