Wanneer u op zoek bent naar een passende autolening voor uw wagen, dan moet u kijken welke financiering past bij uw voertuig. Tegenwoordig kunt u voor milieuvriendelijke wagens een groen ecokrediet afsluiten. Voor nieuwe wagens verschilt het tarief van een lening voor een tweedehands. De term tweedehands verschilt van bank tot bank. Soms is dat 2 jaar, soms 3 en in sommige gevallen wordt er ook geen onderscheid gemaakt. Een speciale vorm van de autolening is een ballonlening. Men zou het als volgt kunnen verwoorden: “de maandelijkse aflossingen bij een ballonlening liggen lager dan bij een klassieke autolening. Samen met de laatste aflossing betaalt u wel een restbedrag dat op voorhand is bepaald.”.

Er zijn meerdere redenen waarom iemand opteert voor deze variant. Op deze manier moet het spaarboekje niet in één keer worden geplunderd. Het kan ook zijn dat de kredietnemer binnen x(x) aantal maand pas over een aanzienlijke som geld beschikt. De lasten liggen maandelijks ook lager, dus dat kan ook een reden zijn.

Wanneer u van plan bent om een ballonlening  af te sluiten, dan raden we u aan om eens te kijken welke Belgische aanbieders er allemaal zijn. Voer simulaties door en bezoek wat kantoren. Vraag telkens het jaarlijks kostenpercentage op en kijk waar ze u het best kunnen helpen (waar ze u de goedkoopste ballonlening kunnen aanbieden).