occasion1Lang niet iedereen die een autokrediet wil afsluiten heeft een geheel nieuwe auto op het oog. Sterker nog, de laatste jaren werd vastgesteld dat steeds meer mensen er voor kiezen om een tweedehandse auto aan te kopen. Het is echter zo omdat er wordt gekozen voor een occasie, dat er geen aanzienlijk kostenplaatje aan verbonden kan zijn. Een autofinanciering die u wilt gebruiken voor de aanschaf van een tweedehandse of te wel een gebruikt auto wordt dan ook steeds vaker aangevraagd, maar waar dient u nu eigenlijk rekening mee te houden bij het aanvragen van een dergelijke kredietvorm? Tal van kredietnemers denken dat de voorwaarden voor het verkrijgen van een autokrediet voor een occasie verschillen van de voorwaarden voor een nieuwe auto. In de praktijk is dat echter absoluut niet het geval.

Wanneer u een autolening voor een tweedehands wenst af te sluiten zult u merken dat er u eveneens gewoon wordt gevraagd naar aankoopbedrag van de auto. Hoe hoger het aankoopbedrag des te meer u logischerwijs zult moeten lenen, maar des te hoger ook de kosten zullen uitvallen. Ook voor deze vorm van een autofinanciering  telt eveneens dat u maximaal het aankoopbedrag kunt lenen. Wanneer u zelf een stukje van de auto met eigen kapitaal wenst te financieren is dat natuurlijk ook gewoon mogelijk. Een autolening voor een occasie kan ook gewoon worden afgesloten bij een bank of financiële instelling. Let wel, de voorwaarden voor het toekennen van het krediet voor een occasies zijn afhankelijk van kredietverstrekker tot kredietverstrekker.

Veranderde tijden

Waar je vroeger naar de bank of een andere geldverstrekker naar hen toe moest gaan, invullen van heel veel formulieren en dan maar wachten of deze het krediet goedkeurden, is dit nu achterhaald door internet. Op de website van de instellingen staat tegenwoordig altijd een kredietsimulator. Niet alleen meer voor een nieuwe auto maar ook voor een gebruikte auto. Kijk maar eens op de website van  Cetelem.