Wanneer u uw nieuwe wagen (of tweedehands) Autolening-simulatie1wenst te financieren met een krediet, dan merkt u al gauw op dat er in België heel wat aanbieders zijn. Het is niet echt moeilijk om de beste aanbieder te vinden. In België zijn de aanbieders namelijk verplicht om het jaarlijks kostenpercentage te melden van de aangeboden autolening. In deze percentage zitten alle kosten vervat verbonden aan de autofinanciering (dus niet alleen rente). Een autolening simulatie doorvoeren kan bij de meeste aanbieders online.

2 populaire aanbieders zijn Cofidis en Cetelem. Via de website van deze online banken kunt u een online autolening simulatie uitvoeren. Op deze manier ontvangt u automatisch het laagste tarief bij deze aanbieders.

U hoeft enkel aan te geven welk bedrag u wenst te lenen en of het is voor een nieuwe wagen of voor een occasie. De terugbetalingstermijn is wettelijk vastgelegd en daar is dus weinig keuze toe. Deze termijn hangt af van het geleende bedrag. De simulator zal den – na het ingeven van de gevraagde gegevens – berekenen hoeveel het kostenpercentage bedraagt van uw autolening bij een bepaalde aanbieders. Niet alle aanbieder zullen online een autofinanciering simulatie ter beschikking stellen van de consument. Soms is het nog eens noodzakelijk om een kantoor van een bepaalde financiële maatschappij te bezoeken. Een medewerker van deze maatschappij zal dan op kantoor bepaalde zaken berekenen. Zo kent u ook het tarief van die aanbieder.

Wanneer u op zoek bent naar een goedkope autolening, dan is het dus verstandig om meerdere aanbieders van autoleningen te contacteren. Telkens opnieuw hoeft u enkel en alleen de site van de aanbieder te bezoeken en gebruik te maken van de simulator. Nadien is het dan een verstandige zet om de tarieven te vergelijken. Kijk welke maatschappij u het meest voordelige kostenpercentage kan aanbieder. Misschien is dit wel de maatschappij die voor uw autokrediet gaat zorgen. Of mogelijk zelfs voor uw mobile home. Wel moet men melden dat kredieten altijd duur zijn. Dus misschien is het beter om een wagen in een andere prijsklasse aan te kopen. Of nog wat langer sparen en dan pas (zonder krediet) de wagen aankopen. Indien het toch noodzakelijk is om een lening op afbetaling aan te gaan, dan kunt u dankzij de autolening simulatie zelf de beste autolening zoeken.