Wanneer u op zoek bent naar een goedkope autolening, dan is het verstandig om eerst bij vele aanbieders te berekenen hoeveel een lening voor uw auto daar kost. De tarieven verschillen namelijk van aanbieder tot aanbieder. De looptijd en het doel van een autokrediet beïnvloeden de prijs. De ene aanbieder zal bijvoorbeeld best voordelig zijn voor een krediet voor een nieuwe wagen op lange termijn. Een ander specialiseert zich dan weer in kredieten voor een tweedehands. Met andere woorden: voor de consument is het niet altijd even gemakkelijk. Uw autolening berekenen bij verschillende financiële maatschappijen is dan verstandig.

Bij de meeste aanbieders is het mogelijk om online een autolening simulator te gebruiken. Daar moet u dan ingeven hoeveel u wenst te lenen en voor wat voor soort wagen. Dan krijgt u de mogelijke looptijden en ook het jaarlijks kostenpercentage. Vooral dit percentage is belangrijk. Het geeft aan hoe duur het krediet is. Doe dit bij meerdere instellingen. Bij bepaalde financiële maatschappijen zal het toch noodzakelijk zijn om een kantoor te bezoeker, daar de tarieven online nergens te vinden zijn. Neem wat informatie door op internet, bezoek een paar kantoren en voer online simulaties door. Bereken de kosten van uw autolening bij zo veel mogelijk kredietinstellingen en kijk waar ze u het laagste kostenpercentage kunnen garanderen.

Het spreekt voor zich dat u een autolening gaat afsluiten bij de instelling die u het beste kostenpercentage kan garanderen. Op internet zijn ook sites te vinden waar de berekeningen reeds voor u werden gedaan, maar let op met het gebruik van deze informatie. Het is namelijk niet altijd even correct. Foutieve en gedateerde data, daar bent u niets mee. Zelf dus uw autolening berekenen op de hierboven aangegeven manieren is de beste oplossing.