Wil je een autolening afsluiten, dan zit je bij Auxifina aan het juiste adres. Deze kredietinstelling heeft verschillende types autoleningen afhankelijk van de leeftijd van de wagen die je wenst te kopen. Op de website vind je heel wat informatie terug en een simulatietool die je alvast een eerste beeld geeft op de betalingen en kosten van je lening. Een oude of een nieuwe autoAuxifina maakt een verschil tussen wagens die jonger en wagens die ouder zijn dan twee jaar. Iedere wagen die de leeftijd van twee jaar nog niet gehaald heeft, wordt als nieuw beschouwd bij Auxifina. Wanneer je zo’n nieuwe wagen koopt, kan je de autolening voor nieuwe wagens aanvragen. Het voordeel hiervan is dat deze autolening goedkoper is. De reden hiervoor is de waarde van die nieuwe auto. Deze ligt namelijk hoog genoeg om als onderpand te kunnen dienen. Leen je voor een wagen die ouder is dat twee jaar en dus als een oudere wagen beschouwd wordt, dan betaal je een hoger jkp. De restwaarde van de wagen ligt namelijk heel wat lager en bijgevolg wordt de wagen niet als onderpand gezien.

Online simulatie

Net zoals de meeste kredietinstellingen biedt ook Auxifina een online simulatietool aan. Deze tool maakt het mogelijk om vooraf een idee te krijgen van het bedrag dat je kunt lenen, de maandelijkse kosten die eraan verbonden zijn en je totale kost. De tool is zo opgesteld dat je makkelijk verschillende bedragen kunt uitproberen en dadelijk een zicht krijgt op de bijhorende maandelijkse afbetaling. Aan de hand van balkjes stel je de verschillende parameters in, de overige bedragen worden automatisch aangepast. Naast de online simulatie vind je ook heel wat informatie terug over de voorwaarden voor het krijgen van een lening, de manier waarop je de lening kan aanvragen, de uitbetaling van het geleende bedrag en de manier waarop je dient terug te betalen.

Welke auto koop je en wanneer beslis je?

De auto die je koopt zal enerzijds afhankelijk zijn van je smaak en voorkeur, maar anderzijds ook van je budget. Je dient een wagen gekozen te hebben voor je de lening aanvraagt, maar een simulatie kan je wel doen wanneer je wilt. Eens je weet hoeveel je wilt en kunt lenen, kies je dan definitief voor je auto. Bij de effectieve aanvraag moet je namelijk een offerte kunnen voorleggen aan Auxifina van het bedrijf waar je de auto zult kopen.