Kredieten zijn er in alle vormen en maten. Financiële instellingen wensen zo veel mogelijk doelgroepen aan te spreken. Het is niet alleen mogelijk om een autokrediet aan te gaan voor een nieuwe wagen, maar ook voor een tweedehands is het mogelijk om te lenen. De meeste aanbieders zullen wel verschillende tarieven hanteren.

Tweedehands

De term ’tweedehands’ is ook voor interpretatie vatbaar. De ene maatschappij ziet dat aan als een voertuig ouder dan twee jaar en andere instellingen zullen dan weer een leeftijd van 3 jaar als grens stellen. Wanneer u een autolening voor een occasie wenst af te sluiten, dan moet u online telkens selecteren dat het gaat om een krediet voor een tweedehands. Bij het gebruikmaken van de simulator van verschillende aanbieders kunt u dat heel eenvoudig aangeven. De simulator zal dan aan de hand van de ingevulde gegevens automatisch een krediet berekenen voor een tweedehands. De tarieven kunnen verschillen.

Simulator

Op de websites van verschillende geldverstrekkers zoals onder andere Cetelem staat de simulator. Simpel en eenvoudig te gebruiken. Maak eens gebruik van een simulator bij meerdere aanbieders en doe een vergelijking aangaande tarieven. Op deze manier kunt u proberen om zelf de financiering te zoeken met de laagste kosten. Weet natuurlijk wel dat lenen voor een tweedehands niet altijd even verstandig is. Kredieten zijn nu eenmaal duur. Wat langer sparen en dan pas het voertuig aankopen, of kijken voor een goedkopere occasie kan dan misschien een betere opties zijn. Het hangt af van wat u wilt en uw mogelijkheden zijn.