Wanneer u op zoek bent naar een financiering voor een auto, dan is het verstandig om meerdere aanbieders te contacteren. U kunt beginnen bij Belfius. Daar kunt u lekker gemakkelijk – net als bij vele andere bankinstellingen – gebruik maken van een online autokrediet simulator. Het is dan mogelijk om alle berekeningen door te voeren online.

De autofinanciering simulator van Belfius

Er zijn meerdere mogelijkheden. Lenen voor een nieuwe wagen en aanverwante kosten, een krediet voor een tweedehands (jonger dan 2 jaar en ouder dan 2 jaar). Natuurlijk is er ook nog de financiering voor een groene wagen, het ecokrediet. Kies wat van toepassing is. Online is gebruiksvriendelijk en het spaart ook tijd ook voor de medewerkers van Belfius. Op die manier zijn er minder kosten en online uw lening afsluiten is dus goedkoper. Op de site kunt u opteren om de berekeningen door te voeren voor een online kredietaanvraag. Bij een online kredietaanvraag kunt u genieten van een extra korting op het voorgestelde aanbod. De tarieven die getoond worden, houden dan rekening met deze korting. Eenmaal u een keuze heeft gemaakt, is het mogelijk om de autofinanciering simulatie van Belfius te gaan gebruiken. Het leenbedrag kiezen en automatisch wordt het jaarlijks kostenpercentage getoond. Ook ziet u hoeveel u maandelijks moet aflossen en hoeveel u in het totaal moet afbetalen.

Kijk of Belfius het beste tarief kan voorschotelen. Voer meerdere simulaties door bij verschillende kredietinstellingen en kijk waar uw autokrediet het laagste kostenpercentage kent. Op deze manier bent u in staat om zelf een beetje te kijken wat goed is en wat niet. Het neemt een namiddag speurwerk in beslag, maar u kunt dan wel trots melden dat u de goedkoopste autolening van België hebt afgesloten.