In België zijn er een paar prominente bankinstellingen. Wanneer mensen een autofinanciering wensen af te sluiten, dan zullen ze vaak enkel en alleen die aanbieders contacteren. Dat is niet echt verstandig. Kleinere aanbieders moeten namelijk vaak aantrekkelijke tarieven aanrekenen om zo te kunnen concurreren met de grotere spelers op de markt. De bekendere spelers hebben namelijk reeds naamsbekendheid en dan hoeven de tarieven niet extreem laag te zijn.

Alpha Credit is een voorbeeld van een kleinere aanbieder. We raden u aan om een autofinanciering simulatie op hun website door te voeren. Op die manier is het mogelijk om direct, online te berekenen hoeveel een autokrediet gaat kosten. Gewoon even gebruik maken van de simulator en kijken wat het jaarlijks kostenpercentage is. Nadien bij andere geldverstrekkers ook even de autofinanciering simulator gebruiken en ook daar het tarief bekijken. Natuurlijk wel telkens hetzelfde leenbedrag, looptijd en doel van de lening (nieuwe wagen of een occasie) selecteren. Kijk waar ze u de lening met het laagste kostenpercentage kunnen aanbieden en voor u het weet rijdt u met een nieuwe wagen rond.

Weet natuurlijk dat kredieten altijd duur zijn. Langer sparen of een goedkopere wagen aankopen zijn dan misschien oplossingen. Maar als een krediet voor jou mogelijk is, dan is goede informatie hebben belangrijk.

Alpha Credit

Cetelem is de goedkoopste en heeft autoleningen voor zowel een nieuwe wagen of een 2e hands, bezoek hun website voor meer informatie of voer de autoleningsimulatie uit